top of page
7_HannaEricsson_2_edited.jpg
SMIB-L 2023.png

ÅRETS VINNARE - HANNA ERICSSON!

INTERFLORA-FINAL-77_edited.jpg

HANNA ERICSSON ÄR SVENSK MÄSTARE I BLOMSTERDESIGN 2021

I fredags avgjordes SM i Blomsterdesign 2021 på Fotografiska i Stockholm. 25 finalister var med och tävlade om titeln svensk mästare och efter en spännande finaldag med totalt tre tävlingsmoment blev det till slut Hanna Ericson som vann hela mästerskapen! 

HUR KÄNNS DET ATT TITULERA SIG SOM SVENSK MÄSTARE I BLOMSTERDESIGN?

– Det känns helt fantastiskt! Det är fortfarande lite overkligt. Men jag är så himla glad för det här! Har tävlat i flera tävlingar under många år men nu var det sex år sedan senast så det känns extra kul efter ett litet uppehåll. 

HUR HAR DU FÖRBERETT DIG?

– Jag har förberett mig genom att fundera mycket på den förberedda uppgiften; bukett i botanisk vas. Testat lite olika material men annars jobbat väldigt spontant. Jag har hela tiden utgått från det jag älskar mest, att jobba så blommigt och naturligt som möjligt.

BERÄTTA OM INSPIRATIONEN TILL DINA BIDRAG

– Jag hittar inspiration från så många olika saker men framför allt i blommorna och naturen i sig och då väldigt fokuserat på säsong. Till just denna uppgift kände jag att jag ville lägga fokus på buketten men att helheten bukett och vas skulle bli komplett vilket jag kände var svårigheten i uppgiften. I uppgift två var det viktigast att snabbt bestämma formen på dekorationen och jag kände för att jobba lågt och med lite vidare form. Den lilla tid som det fanns till att tänka fokuserade jag på färggruppering. Annars var det bara att hålla högt tempo för att hinna sticka i alla blommor inom tävlingstiden. Galet, roligt och svettigt!

I FINALEN FICK DU I UPPGIFT ATT DEKORERA EN TRÄDGÅRDSSOFFA MED ROSOR I OLIKA NYANSER. HUR GICK TANKARNA INFÖR UPPGIFTEN?

– Jag bestämde direkt att jag måste få ett så blommigt jobb så snabbt som möjligt. Jag använde kvistarna för att sätta formen med hjälp av buntband. Jag kom fram till att jag bara ville använda rosens blomhuvud då jag kände att det va bästa sättet för att få fin färg till den svarta soffan, undvika det gröna, och även ett snabbt sätt då vi inte behövde lägga någon tid på att rensa stjälkar. Rosorna fästes på ändarna av skafttråden som surrades fast på kvistarna. 

VAD VAR STÖRSTA UTMANINGEN/MEST KRITISKA UNDER TÄVLINGENS GÅNG?

– Det största utmaningen och mest kritiska under tävlingen var tiden skulle jag säga. Det är det absolut snabbaste 60 minuter som existerar. Även om det var stressigt så kunde jag hela tiden fokusera och samtidigt ha riktigt roligt under tävlingens gång. 

VILKEN TROR DU ÄR DEN STARKASTE BLOMSTERTRENDEN 2021?

– Jag tror att den starkaste blomstertrenden 2021 är att vi drar oss ännu mer mot naturen och satsar mer på blommor som är i säsong. Att vi tröttnat på allt konstgjort färgat och torkat. Sedan känns det som att många har en blomsterfakir i sitt hem 2021.

7_HannaEricsson_1_edited.jpg

It can help with

INTERFLORA-FINAL-37.jpg
7_HannaEricsson_2_edited.jpg

SE HELA EVENTET HÄR

19_CajsaJohansson_1_edited_edited.jpg

DOMARNA

SM i Blomsterdesign kommer att dömas av fyra domare ur domarkåren. Utöver domarna kommer 2 domaraspiranter att närvara under tävlingen för att tillgodogöra sig domarerfarenhet.

Irene Beiming

Tomas Kallin

Per Benjamin

Margareta Kronman

Aspirant 1: Sofie Danielsson Söhr

Aspirant 2: Elin Nyberg

ÖVRIGT

Svenska mästerskapet i Blomsterdesign äger rätten att använda de kvalificerade floristernas bilder under tävlingen och i sociala medier samt i material som rör tävlingen. 

 

SMIB-OFFWHITE-S-CIRCLE 2023.png
Kontakt
bottom of page